Обновена  06 апр 07:55
Цветан Василев отново се явява пред съда в Белград днес

Висшият съд в Белград се очаква да продължи с изслушването на бившия мажоритарен собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев в процедурата по екстрадицията му в България. Най-вероятно в съда ще се представят нови доказателства, поискани от защитата на Василев.Предишното съдебно заседание бе в средата на март. Тогава - след заседанието - Цветан Василев заяви, че банката е била "атакувана рейдърски". Като атаката била добре мотивирана политически и подкрепена от всички държавни институции, най-вече от прокуратурата. По тази причина, коментира той, в България няма да има истински съдебен процес.

Съдът определи и по-лека мярка за неотклонение на бившия банкер. Преди предишното съдебно заседание той трябваше да се подписва всеки ден. Съдебният състав обаче постанови Василев да полага подписа си в централното полицейско управление на Белград веднъж на няколко седмици.Прокуратурата поиска екстрадицията на Василев през август 2014 г., след като задочно му повдигна обвинения за фал източване на КТБ. Според сръбското законодателство съдията, който изслушва Василев в залата, няма да взема решение по същество за екстрадицията му. Това ще направи друг негов колега. След това решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция, а последна дума има министърът на правосъдието.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Един читател
|
нерегистриран
06 април 2016, 08:26
0
0
Цветан Василев гони процедурата по чл.368-369 от НПК,като дори има слух ,че след отмяната на тази процедура през 2010 г.е била възстановена през 2013г. именно за неговия случай .Естествено, след като "му свърши работа", отново ще бъде отменена.Какъв "прекрасен нов свят", нали ? Джордж Оруел със светът на неговата "1984" пасти да яде.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно