Обновена  27 апр 07:54
Условна присъда и 800 лева глоба за издевателства в дом за сираци
Районният съд в Асеновград за втори път се опитва да накаже директорката Весела Симеонова

С условна присъда и парична глоба от 800 лева приключи поредно дело срещу бившата директорка на дом за сираци Весела Симеонова. Симеонова беше обвинена, че по цели денонощия е държала деца в изолатора на поверения й дом "Таню войвода" в Асеновград. Оплакванията идват от 3 момичета, а инцидентите се случват през 2011 година.

Момичетата са били държани в стаята 4 дни заради непослушание. Там им е носена храна, а до тоалетната са ходили с придружител. За отнемането на личната им свобода Симеонова беше осъдена ефективно от Районният съд в Асеновград на 3,5 години затвор в края на 2013 година. Показанията на двете момичета бяха потвърдени от десетки свидетели и проверки на агенцията за закрила на детето. Още през 2012г. Симеонова е отстранена от поста си в дома, но година по-късно е възстановена, тъй като обжалва уволнението си.

Впоследствие ефективната й присъда също пада на по-горна инстанция. Днешното далеч по-леко наказание идва отново от районното съдилище. През 2015 домът за деца лишени от родителска грижа е закрит, като по това време Симеонова все още е негов директор.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно