Дела срещу 30 висши политици
Проверяват работата на обвинителите по всички сигнали за заплахи за убийство от гражданите

30 висши политици разследва прокуратурата. "Не сме пощадили никого, срещу когото сме получили сигнал или сме се самосезирали. Аз съм си направила труда да извадя една статистика за последната една година, откакто съм ръководител на СГП, колко дела сме имали срещу лица с имунитет, министири. Около 30 са тези дела".

Това каза вчера градският прокурор на София Емилия Русинова в предаването "Беновска пита" на Канал 3. И допълни: "Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христев от "Воля". Повдигнахме обвинение и на директора на Областната дирекция по храните, на областния управител на София Валентин Пенев, на министри от предишното правителство, Петър Москов и заместник-министри от неговото министерство, Румен Овчаров, дори имаме присъда, срещу Александър Методиев от ДПС"

"Внесли сме обвинителен акт срещу Светла Бъчварова-Пиралкова от БСП, срещу Манол Генов от БСП за купуване на гласове, няколко дела срещу Волен Сидеров, които приключиха, Трайчо Трайков, заместник-министър Христо Ангеличин", каза още градският прокурор на София.

"Прокуратурата не пощадява никого от високите етажи на властта. Няма страх нито в мен, нито в колегите ми", категорична бе Русинова.Тя увери, че ще има наказания за прокурорите, които не са обърнали внимание на петте сигнала за заплахи от страна на Стефан Станев, който по особено жесток начин уби приятелката си Виола Николова. "Няма да се спре практиката за проверка на прояви на небрежност от страна на прокурори", заяви Русинова.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно