Обновена  07 авг 07:53
Джим Кери се изправя пред съда за смъртта на бившата си

Две години след като половинката на Джим Кери – Катриона Уайт, сложи край на живота си със свръхдоза, Върховният съд в Лос Анджелис насрочи дата за делото, заведено срещу холивудския ас от майката и бившия съпруг на починалата. Бриджит Суитман и Марк Бъртън подадоха иска си още в края на миналата година, като по думите им именно актьорът е снабдил изгората си с въпросните медикаменти, довели до нейната гибел. "Кери е взел лекарствата по незаконен за щата Калифорния начин", се посочва във въпросния документ.

След като молбата за отменяне на делото, подадена от звездата от "Маската", беше отхвърлена, актьорът ще трябва да се яви в съда на 26 април 2018 г. "Той обичаше госпожица Уайт, така че неизбежно, това ще бъде тежък процес за него", каза след прослушването преди дни адвокатът на Кери – Реймънд Баучер. Според него обвиненията са

плод на въображението

на Суитман и Бъртън, с когото Катриона, която е родом от Ирландия, сключила брак единствено за да получи зелена карта. Баучер е категоричен още, че до делото се стигнало едва след като Кери отказал да закупи къща на Бриджит скоро след смъртта на дъщеря й. "Тогава тя се озлобила", добавя юристът. От своя страна адвокатите на ищците направиха изявление, с което отричат тези твърдения. В него те изразяват още възмущението си от "изфабрикуваната информация с цел да бъде заблудена публиката".

Въпреки че в рамките на делото Кери се очаква да говори основно за рецептата с медикаменти, Суитман отправи и друго обвинение. Според нея, носителят на "Златен глобус" е заразил Катриона с няколко венерически болести. Според документите, които бяха внесени от адвокатите на Суитман в съда преди месец, актьорът е бил

запознат със състоянието си,

след като си направил изследвания. Той обаче отказал да сподели резултатите с любимата си и я заразил.

"Няма да толерирам този безсърдечен опит да бъдем експлоатирани аз и жената, която обичах. Проблемите на Кат с депресията съществуваха много преди да се запознаем и за съжаления фаталният край беше извън нашия контрол. Наистина се надявам, че един ден хората ще престанат да се опитват да спечелят пари от това и ще я оставят да почива в мир", обяснява и Кери в свое изявление.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно