Нинова ще съди Десислава Атанасова и ГЕРБ заради "Техноимпекс"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви във вторник, че дава на съд за клевета депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова заради това, че манипулирала официалното становище на органи в България по приватизацията на "Техноимпекс".

"Току-що си внесох държавната
такса и завеждам до края на деня
дело на Десислава Атанасова и
солидарно на политическа партия
ГЕРБ, защото тя изразява тяхното
мнение. Оттук нататък тези
спорове се решават на плоскостта
на съдебните дела - за всичко,
включително и за злоупотреба и
манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че госпожа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки (по приватизацията на "Техноимпекс" - бел. ред.) и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство", заяви Нинова.

Изпълнителното бюро на БСП коментира, че атаката срещу Корнелия Нинова е изключително тежка, проявяваща се с клевети и манипулации.

Преди две седмици Атанасова съобщи пред медиите, че след нейно запитване главният прокурор Сотир Цацаров е информирал, че не са извършвани проверки за придобиване на акции от "Техноимпекс" от страна на Корнелия Нинова. Атанасова обвини лидера на БСП в лъжа, след като по-рано Нинова заяви: "Трима прокурори са проверявали сделката на "Техноимпекс" и мен и не са открили нищо."

Часове по-късно от ГЕРБ отговориха на соцлидерката, като специална пресконференция по темата даде депутатът Десислава Атанасова.

Тя обяви, че може да се инициира промяна в конституцията и без подписа на Корнелия Нинова.

Попитана дали ще бъдат внесени такива промени самостоятелно от ГЕРБ, Атанасова отговори, че не е оторизирана да отговаря вместо лидера на партията по този въпрос. Десислава Атанасова коментира, че тезата на ГЕРБ за приватизацията не е променена. "Тази инициатива не е с оглед на политическа репресия, а с оглед на преследване и установяване на истината за целия този преход и най-важното за борбата с корупцията", допълни тя.

На въпрос дали е притеснена от това, че Корнелия Нинова ще я съди за "Техноимпекс", депутатката отговори, че не е и че всичко ще бъде доказано в съда. "Въпросът, който касае писмото на главния прокурор в следствие на мое запитване, ще стане вероятно съвсем публично достояние, когато влезем в съда. То не е класифицирано", допълни Атанасова.

"Разбрах, че Приватизаторката е разбрала коя съм. Днес разбрах и че тя ще завежда дела както към мен, така и към ГЕРБ за клевета, лъжа или манипулиране мнението на държавен орган. Бих искала да кажа, че с това вероятно ще обогати правната теория, защото досега в правния мир не е известно, някой, било то и приватизатор, да съди политическа партия за някакви манипулации", каза Атанасова по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"По-важното, което обаче днес не разбрахме е следното: дали г-жа Приватизаторката е подписвала през 1999 г. договор за приватизацията или отрича подписа да е неин? Дали е подписвала три допълнителни споразумения за намаляването на цената на приватизацинонния договор, дали през 2001 г. позицията на БСП е тази, която е описана на Висшия съвет на БСП, наречена: "Корупцията основен елемент в управлението на СДС" и дали опорните им точки на "Позитано" 20 свършиха?", попита Атанасова.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно