Оставиха в ареста двама от полицаите от схемата с крадени луксозни коли

Началникът на група в "Пътна полиция" в Габрово Мирослав Стефанов остава в ареста заедно с варненеца Живко Нягулов. Под домашен арест е съпругата на Няголов - Стефка Нейкова, за да може да се грижи за двете пълнолетни дъщери. Така съдът отхвърли аргументите на защитата, че няма посочени конкретни деяния, в които тримата са обвинени и прие, че имат достатъчно доказателства, в които може да се направи обосновано предположение, че тримата заедно с четвърти, който се издирва в Германия, са търгували незаконно с автомобили.

Началник-група в "Пътна полиция" Габрово и още трима са обвиняемите за незаконна търговия с присвоени луксозни автомобили. Схемата е работила повече от две години, включително и в чужбина. Според обвинението организираната група е действала от 2016 г. Подставени лица са наемали срещу заплащане луксозни автомобили от Германия, които после били обявявани за откраднати. В сервизи у нас на колите им е бил пренабиван номерът на рамата, създавани са фалшиви документи и след това колите са регистрирани, а впоследствие са продавани.

Спецпрокуратурата е проверява действията на служители от Областната полиция в Габрово, които се опитали да разпънат чадър над обвиняемия си колега, като създали пречки на разследващите. Възможно е по разследването да бъдат привлечени още обвиняеми. На този етап прокурорите са категорични, че възпрепятстването на разследването е било умишлено. Така освен пътния полицай и други негови колеги могат да се окажат обвиняеми, но за възпрепятстване на правосъдието.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно