Тръмп помилва осъден автор на негова политическа биография
Конрад Блек бе осъден за финансова измама през 2007 г.
Тръмп помилва осъден автор на негова политическа биография

Конрад Блек 

Президентът Доналд Тръмп обяви в сряда пълно помилване за Конрад Блек, бивш издател на вестници и автор на хвалебствена за него политическа биография, предаде АП.

Някогашната медийна империя на Блек включваше чикагския в. "Сън таймс", лондонския "Дейли телеграф", както и "Джерусалем пост". Той беше осъден за финансова измама през 2007 г. и прекара три години и половина в затвора. Апелативният съд отмени две от присъдите, но остави две други в сила.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Блек "има огромен принос за бизнеса, както и за политическата и историческа мисъл".

През 2015 г. Блек написва есе за сп. "Нешънъл Ривю", озаглавено "Тръмп е добрият", а през 2018 г. Блек публикува хвалебствена биография на Доналд Тръмп.

Бившият медиен магнат бе осъден за измама на инвеститори. Британски гражданин и бивш член на Камара на лордовете, той бе осъден на повече от шест години затвор след признаването му за виновен от съд в Чикаго през 2007 г., но беше пуснат под гаранция две години по-късно, за да внесе обжалване, в което постигна частичен успех. Съдията намали присъдата му на три години.

Сандърс каза, че Блек е автор на няколко забележителни биографии, включително книги за президентите Франклин Рузвелт и Ричард Никсън, но не спомена книгата му за Тръмп.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно