Руският президент:
В САЩ дават 150 г. за корупция. И у нас ще стане така
Владимир Путин призна, че често го молят да "прикрие" корупционни престъпления, но той не се съгласява
В САЩ дават 150 г. за корупция. И у нас ще стане така

Руският президент Владимир Путин, снимка: БНР

Руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси в рамките на програмата "Пряка линия". Традиционно повечето въпроси на гражданите са свързани с ниските заплати и пенсии, подкрепата за многодетните семейства, проблемите в здравеопазването и екологията, но президентът говори и на международни теми.
 
Един от въпросите към Путин бе дали чувства отговорност за това безобразие – корупцията. "Ако не чувствах, нямаше да знаете нищо (за случаите на корупция – б.р.)", отговори президентът. Той разкри, че често го молят да "прикрие" корупция. "Но моят отговор е "не", подчерта той. "В САЩ дават за корупция по 150 години затвор. Голямо наказание. И у нас ще бъде така", каза Путин и допълни, че броят на корупционните престъпления намалява.
 
Той коментира множество теми, сред които Украйна и наложените заради нея санкции над Русия. "Обвиняват ни в окупация на Донбас – това е пълна измишльотина. Но Китай няма нищо общо с Украйна. Американските мита върху китайски стоки на практика също са санкции. А те продължават да се увеличават", отбеляза руският държавен глава, цитиран от БНР.
 
По думите на Путин истинската цел на санкциите не е решаването на проблемите между Москва и Запада, а сдържането на икономическото развитие на Русия. "Ако искаме да заемем достойно за нас място под слънцето, трябва да ставаме по-силни, включително и преди всичко в сферата на икономиката", заяви Путин и уточни, че загубите на европейските страни от взаимните санкции са по-големи от тези на Русия
 
Путин коментира и "атаката срещу "Хуавей": "Откъде дойде тя? Каква е целта ѝ? Тя цели да задържи развитието на Китай, който се превърна в глобален конкурент на друг глобален играч – САЩ. Същото се случва и с оглед на Русия и ще продължава да се случва".
 
Предварително зададените въпроси към държавния глава са над 1,5 милиона. От около седмица гражданите можеха да задават въпросите си по телефона, чрез SMS, MMS, руските социални мрежи, на специално създадени за целта сайт и мобилно приложение. Четири кол центъра в различни руски градове обработват постъпващата информация.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно