Със заплахи и изнудване
Обвиниха шестима, искали да присвоят бизнеса на производител на асансьори
Открито е над 35 кг. злато в монети, чиято нумизматична стойност надхвърля над 4 млн. лв., още над половин милион евро в брой и са иззети шест луксозни автомобила
Обвиниха шестима, искали да присвоят бизнеса на производител на асансьори

Част от иззетите монети, пари и автомобили, снимки: Специализирана прокуратура

Шест лица са с повдигнати обвинения след опит да присвоят бизнеса на предприемач, съобщиха от Специализираната прокуратура и СДВР. "Правен свят" научи, че обект на изнудване е бил бизнесмен, който е сред най-големите производители на асансьорна техника и пласира част от продукцията си и в чужбина. 

"На шест лица са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи чрез изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и за пране на пари в големи размери (престъпления по чл. 213а и чл. 253 от НК). Групата е действала от януари 2017 г.", съобщиха от държавното обвинение. Престъпната група опитала да присвои всичките активи на предприемача, използвайки заплахи, прехвърляния на имоти и парични средства с фалшиви документи. По този начин участник в групата прехвърлил в своя сметка значителна сума на бизнесмена, депозирана легално в чужда банка. Средствата обаче били блокирани и групата не успяла да ги присвои.

При извършените претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори са намерени и иззети вещи за милиони левове, предмет на престъпната и дейност. В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с нумизматична стойност), чийто еквивалент по предварителна оценка надхвърля 4 милиона лева. В трета касета са намерени 565 000 евро в брой. 

Иззети са шест луксозни автомобила, след които мерцедеси АМG, за които също има данни, че са придобити чрез престъпна дейност. Събрани са и множество доказателства за действия по изпиране на пари, както и използване на неистински документи, допълват от Специализираната прокуратура.

На трима от участниците са определени парични гаранции от по 150 000 лева. На другите трима е наложено прокурорско задържане до 72 часа, предстои да се реши дали за всеки от тях да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

   
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
20 юли 2019, 10:04
0
-3
Съгласно ЗСВ,и правилника за администрацията-чл.111 от ГПК, всички съдебни вземания по изпълнителни листи издадени от съда в полза на бюджета на съдебната власт се събират по установена процедура при която съда не може да издаде ИЛ, и да предприеме действия по принудително изпълнение без да изпрати ПДИ/покана за доброволно изпълнение /,която се явява задължителна процесуална предпоставка за издаването на ИЛ. Отклонения от това ,както в случая са недопустими, и води до неоснователно обогатяване на ” окръжните съдилища Враца ,Видин и Монтана ,получил пари 4%ДТ по ГПКв размер над 17 хиляди лева , без правно основание.Още повече разпореждането по чл. 407, ал. 1 ГПК, с което се издава или отказва издаването на изпълнителен лист, е подлежало на двуинстанционно разглеждане.,от което “съдилища” , са лишили семейството ни . След срока по чл.182 от ДОПК, съда служебно е следвало да издаде изпълнителни листи,,и с възлагателно писмо да изпратят изпълнителните листи над 50 броя на ДСИ,където да бъде образува но изпълнително производство,за суми съдебни вземания , заради отхвърлени искове от тези “съдилища”по ЗОДВПГ/ЗОДОВ ,без започнали действия по доброволно изпълнение.Което доказва, й че незаконно тези “съдилища” служебно са издали изпълнителни листи и изпратили за принудително изпълнение , на ИРМ НАП Враца, образували изпълнителни дела №№№ 21938/02г.,26436/02г.,и 58/10г ,и наложили възбрана на недвижим имот ,при изтекла погасителна давност.Въпреки изтеклата давност бяхме принудени да заплатим сумата от 17 хиляди лева -съдебно вземане.,по сметка на ИРМ –НАП Враца.,без да е налице държавно вземане, а съдебно такова,доказващо ,че в България има самовластни съдии-феодали. Те могат да правят каквото си искат и никой не може да ги контролира, Закона е безсилен пред тях,видно от гореописаното.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно