По програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение
Прокурори от пет европейски държави гостуват на обвинението във Варна
И.ф. окръжен прокурор на града Радослав Лазаров е запознал гостите с особеностите на българската съдебна система
Прокурори от пет европейски държави гостуват на обвинението във Варна

Седем магистрати от Германия, Белгия, Литва, Испания и Франция са във Варна по линия на програмата за обмен за 2019 г. на Европейската мрежа за съдебно обучение, която се финансира от Европейския съюз, съобщиха от държавното обвинение.

В разменното обучение, което ще продължи до 18 октомври, на варненската съдебна система гостуват прокурори от окръжните прокуратури в германските градове Майнц и Кемниц, окръжният прокурор на Каунас, Литва, прокурор от дирекцията по наказателни дела и помилвания на Министерството на правосъдието на Франция, прокурори от Районната прокуратура в Мадрид и  Брюксел. В програмата участва и съдия от районния съд във Франкфурт, Германия. Целта на обмена е запознаване със съдебната система на съответната държава – членка на Европейския съюз.

До момента гостуващите във Варна европейски прокурори са посетили Окръжната прокуратура. Там изпълняващият функциите административен ръководител на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров е запознал европейските магистрати с особеностите на българската съдебна система.

Гостите са посетили и Окръжния следствен отдел, областната служба "Изпълнение на наказанията" и ОД на МВР във Варна. Предстои магистратите от Европейския съюз да посетят варненския затвор като място за изтърпяване на наказанията "Лишаване от свобода".

Гостуващите магистрати по програмата ще посетят в сряда и Археологическия музей във Варна и ще се запознаят с историята на морския град.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно