Съдят рецидивист, откраднал лотарийни билети в особено големи размери
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, извършил кражба на лотарийни билети. Обвинението срещу Т. М. е за това, че на 17.01.2019 г., в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи - билети на "Националната лотария" - 742 бр. различни лотарийни билети с изплатена печалба и 18 282 бр. неизползвани билети - вещи на обща стойност 91 614 лева, от владението на "Национален дистрибутор" ООД, без съгласието на представителен орган на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, съобщават от прокуратурата.
 
Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като е освободен от затвора на 11.10.2018 г., решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил необходимите проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал. Тогава обвиняемият решил сам да извърши кражбата и на 17.01.2019 г., след полунощ, отишъл до набелязания офиса, отрязал метална решетка на прозорчето на офиса и я демонтирал. През прозорчето успял да влезе в помещение и да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо необичайно и си тръгнали. След като охранителите се оттеглили, обвиняемият необезпокояван извършил кражба на лотарийни билети. 
 
В края на януари 2019 г. решил да започне да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил своя познат П. да проверява и осребрява печалбата на билетите, след което да му дава печалбата. Сред печелившите билети бил и такъв за сумата от 5 000 лв., като Т.М. помолил П. да се яви в телевизионното предаване за получаване на сумата. През март 2019 г., обвиняемият отново се свързал с П., предал му още билети и му заявил да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена. Същият месец в София, на бензиностанция, П. бил задържан от полицейски служители за това, че осребрявал билети, чиято печалба, вече е била изплатена.
 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно