Обявиха конкурс за преместване на 16 места в районните съдилища
Съдийската колегия подкрепи СГС с три нови щата за младши съдии
Обявиха конкурс за преместване на 16 места в районните съдилища

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви на конкурс за преместване 16 места в районните съдилища, както и такъв за "външно назначаване" на един щат в съда в Своге.

Местата за преместване са четири в Софийския районен съд, две в Пловдив и Пазарджик, по едно в Монтана, Лом, Берковица, Кърджали, Хасково, Шумен и Ботевград.

Свободните места в районните съдилища са общо 51, стана ясно още на заседанието на кадровиците. Останалата част от тях, без 17-те обявени на конкурси – ще бъдат заети от младши съдиите, които ще встъпят в длъжност като редови магистрати през идната година, както и за административните ръководители с изтичащ мандат. Такива са председателите на съдилищата в Монтана, Раднево, Гълъбово, Нова Загора и Трявна.

Междувременно, Съдийската колегия реши да осигури и щатовете за младши съдии в Софийски градски съд (СГС). Както "Правен свят" писа, Комисия "Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към Съдийската колегия поиска общо четири щата – три чрез трансформация и един чисто нов – да бъдат открити в СГС. На днешното си заседание обаче кадровиците решиха, че нямат ресурс, а липсва и необходимост, от откриването на нов щат и гласуваха единствено "за" закриването на по една бройка от окръжните съдилища в Шумен, Перник и Враца и разкриването им в столицата.

На финала, Съдийската колегия разкри и четири нови места за съдебни секретари и едно за съдебен помощник във Върховния административен съд (ВАС).

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно