Разработват нов Закон за ВиК до средата на 2020 година
Целта е предотвратяване на опасността от воден режим в някои населени места
Разработват нов Закон за ВиК до средата на 2020 година
Регионалният министър да подготви и предложи за обществено обсъждане проект за Закон за ВиК до 15 май 2020 г. Това решиха единодушно депутатите след разисквания за политиката на регионалното министерство за предотвратяване на опасността от воден режим в някои населени места и необходимостта от инвестиции в инфраструктурата на ВиК сектора, съобщи Dariknews.
 
В решението е записано новият закон да гарантира дългосрочно решение на проблемите в сектора, в това число социална поносимост на цените на ВиК услугите и въвеждане на водни помощи, качество на услугите и осигуряване на допълнителни финансови инструменти за увеличаване на инвестициите в сектора.
 
Депутатите задължиха още регионалният министър да информира два пъти годишно Народното събрание за напредъка по изпълнение на плана за действие към Стратегията за развитие на ВиК сектора и при нужда да предложи актуализация на Стратегията.
 
Предложението за решението бе на БСП, но след редакции от страна на ГЕРБ, то бе прието с пълно мнозинство. От ДПС също имаха предложения за решение - оптимизация на щатния състав на ВиК дружествата и ежегоден отчет за реинвестициите във ВиК сектора по всички направления в дейността им, но то не срещна подкрепата на депутатите.
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно