Митьо Очите посреща Коледа зад решетките, застава пред съда на 20 януари
Димитър Желязков - Очите ще посрещне Коледните и Новогодишните празници зад решетките. Спецсъдът реши, че процесът срещу него ще започне на 20 януари с разпити на основните свидетели на прокуратурата.
 
По искане на адвокат Илиян Василев делото на Митьо Очите бе спряно частично само за обвиненията, за които Турция досега не е дала съгласие да бъде съден. Желязков бе екстрадиран у нас от Истанбул през февруари т. г.
 
Подсъдими по делото са още 12 души. Част от тях са обвинени за участие в група за рекет, палежи, принуда и търговия с дрога.
 
На делото се явиха 6-има пострадали, но само 2-ма поискаха да са частни обвинители. Те твърдят, че са рекетирани и заплашвани, но ще разкажат историите си на следващо заседание.
 
Съдът не допусна иск на бургаска фирма срещу част от членовете на бандата за над 1,7 млн. лв. щети с мотива, че това ще затрудни съдебния процес. Дружеството може да заведе иск в гражданския съд.
 
Делото срещу бандата бе върнато веднъж за поправка на обвинителния акт през юли, а в началото на септември апелативният спецсъд потвърди решението.
 
На заседанието в сряда адвокатите поискаха още един поправителен с мотива, че има неотстранени несъответствия и пропуски в новия обвинителния акт, но съдът отказа да върне отново делото за дораследване. Той отказа също и по-леки мерки за неотклонение на подсъдимите. Освен Митьо Очите още един остава зад решетките.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно