Прокуратурата проверява няколко дружества, свързани със спортни залози
Специализираната прокуратура е изискала официални справки от Държавната комисия по хазарта, налагани ли са принудителни административни мерки по отношение на пет дружества, свързани със спортни залози - "Ефбет" ООД, "Еврофутбол" ООД, "Ефбет Партнерс", "Нове Холдинг" АД, " Еврофутбол Лимитед", съобщиха от държавното обвинение.
 
Справките са изискани по образуваното досъдебно производство за извършено през декември 2017 г. в София престъпление - принуда със заплаха за убийство.
 
Изискани са и данни санкционирани ли са същите търговци по реда на Глава пета от Закона за хазарта, извършването на какви административни нарушения на Закона за хазарта им е било вменено, какви административни наказания са им били наложени със съответните наказателни постановления, издадени от председателя на ДКХ.
 
От Министерство на финансите е изискана официална информация извършвани ли са данъчни ревизии и проверки от органите по приходите на петте дружества, на какво правно основание е осъществен данъчно-осигурителният контрол, с какъв акт е възложено извършването на съответното производство, какви са били предметът и ревизираните срокове, с какви актове са приключили производствата, били ли са констатирани от органите по приходите нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, установени ли са били задължения за данъци, били ли са наложени административни наказания.
 
Изискани са данни за евентуално влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно