Карлос Гон: Жертва съм на заговор

Бившият шеф на Рено-Нисан, Карлос Гон се появи публично за първи път след зрелищното си бягство от домашен арест в Япония. Гон даде пресконференция в ливанската столица Бейрут. Той заяви, че е жертва на заговор. Гон е обвинен във финансови престъпления. Японската прокуратура определи обвиненията на Гон за неприемливи. С пресконференцията в Бейрут бившият шеф на Рено-Нисан цели да изчисти името си след обвиненията за финансови престъпления в Япония. "Не съм имал и миг свобода от 19 ноември 2018-та година", каза Карлос Гон, който подчерта че страната на детството му Ливан го е подкрепила в кризата. Той опроверга някои очаквания.

Карлос Гон: Не съм тук да разкажа как успях да напусна Япония, а да кажа защо избягах. Не съм тук, за да се превърна в жертва, а за да хвърля светлина върху системата, която нарушава основните принципи на хуманността.
 
Гон сподели само, че е бил вцепенен по време на бягството: "Бях отделен брутално от семейството си, разпитваха ме по осем часа на ден без адвокат."
 
Карлос Гон: Не избягах от правосъдието, а от несправедливостта и преследването, политическото преследване. Изтърпях над 400 дни на нечовешко отношение в система, предназначена да ме сломи, нямах друг избор освен да защитя себе си и семейството ми.
 
В тази система осъдителните присъди са 99.4 процента, каза още Гон, който смята, че е жертва на заговор между Нисан и японската прокуратура. Автомобилната компания обвинява Гон, че е отклонил фирмени средства за свое ползване.
 
Карлос Гон: За съжаление нямаше доверие и някои от нашите японски приятели мислеха, че единственият начин да се отърват от влиянието на Рено върху Нисан е като се отърват от мен.
 
Междувременно беше разпространен запис от охранителна камера на истанбулското летище Ататюрк. Според съобщението, записът показва пътя на специалния куфар в който Гон се крие и е качен на частен самолет за Бейрут. Токио вече подаде искане до Интерпол, но Ливан няма споразумение за екстрадиция с Япония.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно