Въвеждат регулация за тротинетките
Край на безразборното движение на тротинетки по улици, тротоари и паркове. Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, обсъдени от транспортната парламентарна комисия.
 
Въвежда се понятието индивидуално електрическо превозно средство. То може да бъде управлявано само по велоалеите или на улици, където ограничението е до 50 км. в час. Забранява се движението на две тротинетки една до друга. Водачите трябва задължително да носят каска и светлоотразителни елементи, да са на възраст над 16 години и да притежават една от категориите за управление на моторни превозни средства.
 
Бойко Рановски - директор на ИА "Автомобилна администрация: 
Всеки, който иска да пусне на пазара такива превозни средства, трябва да знае, че те не трябва да развиват скорост над 25 км. в час. Това е задължение на всички, които предлагат на пазара тази стока.
 
Антон Попов - зам.-министър на транспорта: 
Идеята да вкараме, да правим някаква регулация е, че няма такава. Включително с джипиеса, който управлява това средство и вижда къде се намира във връзка с кражбата, той ограничава неговата скорост - 18 км. беше в парковете и 23 км. извън.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно