Прокурорската колегия прие оттеглянето на оставката на Мария Шишкова
Валентина Маджарова е назначена за четвърти заместник на административния ръководител в Специализираната прокуратура
Прокурорската колегия прие оттеглянето на оставката на Мария Шишкова

Мария Шипкова, зам.-главен прокурор

Прокурорската колегия прие оттеглянето на оставката на зам.-главния прокурор Мария Шишкова.

След встъпването в длъжност на новия главен прокурор Иван Гешев, прокурор Шишкова реши да напусне поста си. Тя бе от екипа на предходния "обвинител №1" Сотир Цацаров. На 11 декември Прокурорската колегия уважи молбата й да напусне като зам.-главен прокурор, като първоначално това трябваше да стане считано от 6 януари 2020 г., но седмица по-късно тя помоли кадровиците да остане до 6 март т.г. Засега обаче прокурор Шипкова остава на длъжността.

Останалите заместници на главния прокурор Иван Гешев са Красимира Филипова към ВКП, Десислава Пиронева – към Върховна административна прокуратура (ВАП), бившият кадровик Пламена Цветанова – към ВКП и директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Междувременно, Колегията назначи прокурор Валентина Маджарова като четвърти зам.-административен ръководител на Специализираната прокуратура. 

"Решението за четирима заместници в Специализираната прокуратура за мен е правилно, защото отделите са много натоварени. Не познавам лично колежката Маджарова, но е добре да има разделение в отговорностите на ръководителите, така че предложението на колегата Петров, според мен е добро", коментира главният прокурор Иван Гешев.

Нова оптимизация на съдебната карта

Нова оптимизация на съдебната карта извърши Прокурорската колегия в последното си заседание, като трансформира общо десет щата от страната във Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Специализираната прокуратура.

Петте места за ВКП ще бъдат взети от Софийската градска прокуратура (СГП), а тези за Специализираната прокуратура от СГП, Окръжна прокуратура-София, както и от следствените отдели към окръжните прокуратури в Кюстендил, Монтана и Варна.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
|
нерегистриран
23 февруари 2020, 23:07
2
0
Цацаров беше най-умният, твърд и достоен Главен прокурор до момента! Тепърва ще го осъзнаваме! Драскачите срещу него също!
4
ще търсите Цацаров и времето му...
|
нерегистриран
23 февруари 2020, 02:04
2
0
До коментар [#2] от "RRR":
Срамни неща стават в колегията, по-срамни от цацаровото време.
Не е далече времетоув което Цацаров ще получи признание за усилията ,които положи!Инетлигентен и умен мъж.
Дано тази държава се успокои!
3
не разбрах
|
нерегистриран
21 февруари 2020, 10:33
0
-2
Шипкова или Шишкова или са два броя ?
2
RRR
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 07:38
16
-2
Срамни неща стават в колегията, по-срамни от цацаровото време.
1
питащ
|
нерегистриран
19 февруари 2020, 16:39
17
-11
Мария,Вие абовирана ли сте за началнически пост?Това за мен е неприемливо.И крайно време е да се забрани преминаване от прокурорска институция в съдебна,и обратно.Затова сме на това дередже.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно