Със сътрудничеството на
Интернет книжарница Ciela.com
Организирана престъпна група
Лада Паунова#Пламен Дацов
Издателство СИЕЛА
15,00 лв.
КУПИ

„Организирана престъпна група“ е Първата книга на българския специализиран книжен пазар, анализираща понятието ОПГ на ниво НК и НПК. Монографията разглеждат ОПГ от теоретична и практическа гледна точка, като поставя на фокус материалноправните и процесуалноправни аспекти на ОПГ.

 

Лада Паунова

Лада Паунова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1988 год. Работила е като съдия в Наказателна колегия в Софийски районен съд, като адвокат и като съдия в Наказателно отделение на Софийски градски съд. От 2006 год. е съдия в Софийски апелативен съд. Разглежда наказателни дела, включително и такива, по обвинения за организирана престъпна група. В Софийски градски съд е постановила присъди по дела с обществен интерес – делото за „Фонтана“, делото за въоръжен грабеж на инкасови автомобили до Парк-хотел „Москва“. Работи като лектор в НИП и има участия в международни семинари по въпросите за сътрудничеството при изпълнение на ЕЗА, по защитата на свидетели и сътрудници на правосъдието в наказателното производство, по съдебните практики в областта на тероризма.

                                                                                                                                                                                    Пламен Дацов

Пламен Дацов е роден в гр. Варна през 1969 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” през 1997 г. До 1998 г. е Председател на РС-Ихтиман, след това е районен съдия в СРС до 2003 г. и съдия в СГС до 2009 г. Понастоящем е съдия в САС.  През цялата си професионална кариера се занимава с наказателни дела и е разглеждал дела с обществен интерес като: Балканбанк, Първа частна банка, ДСК, „Катастрофата при Княжево“, източвания на ДДС, едно от делата на Софиянски, делото „Кузов“, делото „Алексей Петров срещу Едвин Сугарев“ (като въззивна инстанция),  делото за смъртта и обгазяването на работници в Кремиковци и други. Преподавател и лектор в НБУ, СВУБИТ и др.