Погасява ли се по давност правото на отпуск в ДАНС, НСО или МВР, или може да се "трупа" безсрочно ?
Създадена от ? на 27 юни 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
8
законодателю, премахни двойния аршин
|
нерегистриран
07 декември 2019, 07:51
2
0
Законодателю, премахни възможността да се натрупва отпуск в репресивния самозабравил се апарат.
Нали правилата са еднакви.
Както по КТ "плебсът" губи отпускът си на втората година, ако не го ползва-и то без заплащане на обезщетение, това да важи и за номенклатурата в репресивния апарат. А не да си пазят отпускът, с цел да бъде обезщетен. Ноторен е примерът, на лице, което беше уволнено от служите(а днес е клиент на прокуратурата, и доста близо до среща с Бай Ставри), и му платиха почти 400 дни отпуск.

Нали 2-те години давност в КТ беше въведен ,за да не се натрупва отпуск, с полследица-обезщетяването. Защо по КТ има забрана за натрупване на отпуск, а по ЗМВР и другите съсловни закони отпуск може да се трупа безсрочно. Това е законодателен цинизъм. Това е поставяне на милицията над другите хора. Пенсионират се с по 30-40 заплати обезщетение(20 заплати-незаконно обезщетение и още толкова-за натрупан отпуск), къде го има това?!


На плебсът отпускът изгаря на втората година, ако не бъде ползван. Репресивния апарат могат, оказва се изобщо да не ползват отпуск. Могат да си почиват чрез болнични, компенсации от дежурства и тн,по
ивки в работно време, тоест-изобощо може да нямат потребност от отпуски. Редно е отпускът да изгаря, ако не се ползва, както се случва с отпуските на работещите по КТ. Работещите по ЗМВР над работещите по КТ ли са ?
7
:()-----
|
нерегистриран
05 юни 2019, 16:26
4
-5
Като чуя и видя МВР и ми се повръща. Тази раздута структора дето я имат не я реформираха. Само пари гълта. За какво са им при население от 6,5 мил толкова много Областни дирекции да поддържат?
6
нали уж привилегиите са забранени
|
нерегистриран
01 юни 2019, 08:34
2
-5
Законодателю, премахни привилегията на лицата от службите да натрупват безсрочно отпуск. Така ,както в масовия случай и работещите по КТ, и дър жавните служители, и магистратите(има препращаща норма от ЗСВ към КТ за случая) го губят-без обезщетение, ако не го ползват 2 години.

Не стига ,че в службите отпускът е по-дълъг, но за сметка на това може и да се натрупва-очевидно с цел обезщетяване при напускане , или ранното пенсиониране. Такава възможност няма за другите работещи, ако отпускът е от повече от 2 години.А да-милиционерът убиец на Ива на 25 г от Ловеч-като го уволниха, платиха ли му и натрупания отпуск? Знаете ли,че при дисциплинарно уволнение на милиционер, той губи 20-те заплати обезщетение, но не е натрупания отпуск-и то безсрочно да му се заплаща. как е възможно?
5
държавата показа мидъл фингър с привилегията за привилигированите
|
нерегистриран
28 юни 2018, 13:58
1
-5
Тази привилегия за:

милиция
държавни охранители
шпиони
дансаджии

е мидъл фингър към другите 95 процента от хората в България-работещите при условията на Кодекса на труда, и на Закона за държавния служител, и на ЗСВ(по въпроса за отпуските ЗСВ има препращаща норма към КТ). Вашите отпуски изгарят без обезщетение, ако не ги ползвате до 2 години. Но за по-специалните , по специалните закони-няколко години преди пенсиониране спират да ползват отпуски-не е трудно-те се пенсионират като младежи на 53г, и не е проблем да понатрудат отпуски-за да получат обезщетение. Натрупаните отпуски после се изплащат-при пенсиониране, или напускане, без ограничение в годините, през които са натрупани-но това важи за "по-равните".


Това е държавен цинизъм. Само си спомнете комсомолския плам и устрем, с който депутатите забраниха да се натрупват отпуски по КТ и по ЗДС.
Но правилата явно нямат еднаква важимост.
4
да кажем не на привилегиите на по-равните, които са над закона-над КТ и над ЗДС!
|
нерегистриран
28 юни 2018, 07:44
4
-5
Аман от привилегии.
Ама какви трупове в НСО, разузнаването, ДАНС?! В МВР може и да има трупове -но на отстреляни от тях-например на момичето , убито в Ловеч на 25г от милицай-няма да се учудя, като уволниха после убиеца и отпуски за обезщетение да са му платили-за награда?!
Неотдавна излезе случай на началник от една от тези организации, натрупал горкия около 400 дни отпуск. И платени до стотинка, изчиселини по началническа Заплатата. Случаят излезе, след като се наложи да влиза в обяснителен режим откъде са му парите. От обезщетение за отпуски, моля ви се плюс 20-те заплати при пенсиониране-тоя е бил позлатен бе-буквално-говорим за обезщетение от около 35-40 заплати при пенсиониране общо-умноженти по заплатата, надхвърляща далеч съдииската на Окръжен съдия. Дълги години не излизал в отпуск, и трупал ли трупал. Отпуски.
На работещите по редовия ред на КТ( а там също има такива , на които им се пада да гледат трупове-лекари в болници гледат доста повече-о т наддаващите отдолу-единя почна с2 трупа, другия достигна до 10, но лекарите са с малко отпуск, и не могат да трупат ожтпуски, и пенсионна възраст в дълбока старост).

Говориха ни преди време,че реформата в КТ, и в ЗДС, по които работят 95 процента от хората целят да достигнат справедливодст. Че не било редно да се трупат отпуски, и ако имаш натрупани, значи не ти трябват, и ги губиш. БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ.
А се оказа,че на няколко десетки хиляди, които са над закона-над КТ, и над ЗДС са оставени вратичката-и дълги отпуски, и за сметка на това подлежащи на натрупване и обезщетение, ако не ги ползваш. Тези лица са над правилата, те са над Кодекса на труда, или Закона за държавния служител. Мевереейците , които при пенсиониране, имат право да получават и пенсия, и да продължата да са на заплата, и тогава са с доста повече от 30 работни дни после си ги събират отпуските , и при пенсиониране само от отпуски си могат да си докарат петцифрени суми, 20 заплати-допулнително. Възможност недостъпна за работещете по КТ, да не коментираме,че в частния сектор просто не ти позволяват да ползваш отпуска, но не можеш да си го трупаш, и после да поолучиш обезщетение. Неизползвания отпуск изгаря.


Редно е правилата да бъдат еднакви. Законодателят забрани на "плебсът" по КТ, и по ЗДС да си натрупвя и пази отпуска, и да получи обезщетение, ако не го ползваш. Отпускът тогава се анулира, изгаря, губиш го -без обезщетение.
Затова нека се премахне тази абсурдан привилегия, абсурдна до там, че лцие си беше натрупало 400 дни отпуск. Като му е била толкова лека работата, и няма нужда от почивка и отпуск е редно отпускът да изгаря и се губи, както се случва с отпуска на работещите в КТ и ЗДС. Нали привилегиите са забранени.

Напомням, че и магистратите не могат да си "трупат" отпуск. Изрично ЗСВ препраща към КТ в материята за отпуските, а и ползването е задължително-през време на съдебната ваканция.
Излиза,че милиционери, държавни охранители, дансаджии, шпиони(вж ЗНРС) са над всички в тази държава, над работещите по КТ(те, шпионите, милиционерите, дансаджиите, пазачите-охранители са над КТ), над ЗДС-те -по равните са над някакъв си ЗДС, над магистратите(които освен,че не могат да си събират отпуска, се пенсионират в дълбока старост-на 65 -темата с пенсионната вързарст на по-равните е също заслужаваща обсулжване-явно няма нужда от младежко пенсионирана на 53 г-след този случай с 400 дни натрупан отпуск от примера).


ЗАКОНАДОТАЛЕТ ДА НАПРАВИ НУЖНОТО И ДА ИЗРАВНИ ПРАВИЛАТА ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА ОТПУСКИТЕ -или да позволи на работещите по общия ред да си "събират и трупат" отпуските с цел облезщетяване-както беше преди, или да се отмени абсурдната привилегия на по-равните.
3
Хм
|
нерегистриран
27 юни 2018, 23:32
4
0
До коментар [#1 #undefined] от "бъззззззззз":

Не се ядосвам на агент-провокатора, който е сътворил една безмислено-злобна дискусия, толкова си му е акъла на това човече, на който интелектуалния капацитет изпъква очеизвадно чрез правопис, пуkктуация и ... т.н., ама най се ядосвам на Вас, че не само му се вързахте, ами и като отговаряте, го окуражавате да продължава да лее "сок от мозък".
Бтв. 50 ДП на производство и 2 трупа месечно, не е кой знае какво, като стигнете до 80-90 ДП и 8-10 трупа - тогава става тегаво. Кураж и лека служба :)
2
Нерегистриран
|
нерегистриран
27 юни 2018, 23:08
3
-7
До бъзззззззз ти тия трупове да не ги носиш в къщи та да ти се трупа отпуската.докато има разделение винаги ще бъдете мразени.щото ние работещите хора имаме 20 дена платен годишен отпуск
1
бъззззззззз
|
нерегистриран
27 юни 2018, 20:25
8
-7
Нямаше нужда да ровиш за препратки - не се погасява по давност.
Хайде тичай при Омбудсмана да се оплачеш.
Имащ и друг вариант - участвай в конкурс за разследващ полицай и ако имаш дупе, ще станеш от по-равните. С 50 дела на производство и по един -два трупа всеки месец.
Само внимавай да не повърнеш червата си, като влизаш в моргата и получаваш всички специални, ведомствени закони, трупайки отпуск безсрочно.
?
|
нерегистриран
27 юни 2018, 17:28
5
-6
В КТ има нормата на чл 176-отпускът трябва да се ползва в двугодишен срок.
В ЗДс има нормата чл. 59а-отпускът се погасява, ако държавния служител не го ползва 2 години.
Но поредица ведомствени закони - ЗДАНС,, ЗНСО, ЗМВР , вероятно и други не откривам подобен текст. Не откривам препращаща норма към чл 59а ЗДС.
Имам въпрос-по-равните, за които действат специални, ведомствени закони могат ли да си "трупат отпуска" безсрочно(който и без това е много по-дълъг от отпуска по КТ-отпуска за специалните е минимум 30 дни, и ежегодно нарастване на дните отпуск до дори 40 дни, за по КТ-20 дни) с цел получаване на обезщетение при напускане и пенсиониране, което ги поставя в драстично по благоприятно положение от работещите по КТ, и ЗДС-където срокът за ползване на отпуск е много кратък-2 години, после го губиш, без обезщетение?


ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно