Възнамерява ли България да защити суверинитета си над остров Ветрен(намира се на река Дунав)?
Създадена от ? на 22 август 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
3
|
нерегистриран
11 януари 2020, 09:44
0
0
Предлагам Правен свят да публикува статия по темата. Като преди това отправи запитване до МВнР , Областния управител на Силистра и МВР с въпрос:

Остров Ветрен част ли е от Българската територия?

Ако отговорът е ДА защо държавните институциии не правят необходимото да възвърнат българския суверинитет? Например островът да бъде охраняван от гранична полиция(ама българската, щото яявно румвънска гранимчна полиция си посещава островът-видно от публикациите отдолу), да се постави знаме, като видим символ на суверинитета, да се приложи законът, ако островът е посещаван от лица с чуждо гражданство-до приемането в Шенген румънциите, ако искат да посетят острова следва да влязат през най-близкото КПП.
Ако отговорът е НЕ-кога се е случила териториалната промяна.
Напомням,че нито България, нито Румъния имат право да са в ЕС, ако границата е неизяснена.


Напомням,че има такова понятие "НОРМАТИВНА СИЛА НА ФАКТИЧЕСКТО". Румънската окупация на острова ще придобие и нормативен характер, ако България не си вър не острова в средносрочен план. За незапознатите-напомням,,че в нарушение на Берлинския договор румънците окупират на два пъти -около 1881г и през 1885 възвишенията Араб Табия под Силистра,, и в последствие тази окупация е препозната от България. През 1885 при втората окупация на Араб Табия правителството на България осъзнава,,че няма военен и дипломатически потенциал да защити и Съединението, и Араб Табия, и се примиряват със загубата на тези възвишения. След Крайовския договор възвишенията остават за Румъния и юридически.
2
|
нерегистриран
23 август 2018, 08:05
0
0
https://www.24chasa.bg/novini/article/6818264

"Днес обаче на остров Ветрен има разположени румънски гранични власти и когато българските рибари минават покрай него или риболуват,биват задържани, а лодките, принадлежностите и уловът им конфискувани."Как е възможно? В Силистра прокуратура има ли? Колко текста от НК са нарушение от това ,че -на българския остров Ветрев действат "румънски гранични власти". Защо няма деействия по българския закон срещу тези лица лица(румънците си прилагат техния закон, ипращат на съд българи, отишли на острова), нарушили българската държавна граница? Как така чужденци "конфискуват" лодки на рибари-намиращи се в българските води около българския остров ветрен? Тангира ли към НК,че чужденци "задържат" български граждани на българска територия-остров Ветрен?


Има ли досъдебни производства срещу румънците, за тези деяния. Има ли ЕЗА-за да бъдат предадени на съд-в България( румънци предават на румънски съд българи отишли на острова)?Българската гранична полиция какво прави?Подвъпрос-соросоиди и соросоидки недоволстваха какво се случва с Крим. А ,че български остров се намира под чужда фактическа окупация, и нашите власти не правят нищо, за да прогонят нашествениците как се коментира от грантаджиите.


Да напомним,че пак наближава годишнината от Тутраканската битка(имаща за вторичен ефект и освобождаването на остров ветрен) през 1916г.


Как е възможно българските власти да абдикират пред румънски произвол на българска земя-остров Ветрен. Ако българската държава с преговори ,на междудържавно ниво, и действия на българските власт-вклч и с поставяне на символи на държавата-българско знаме на острова не могат да го върнат(оказва се,че дори и няма опити на българските власти със законни дзействия да получат контрол над острова), решението е да поставят въпроса пред ООН-това е законовия, мирен способ за решаване на проблема(а такъв има).


Колкото по дълго продължава румънската окупация(прочетете статията-действат румънски власти, арестуват и пращат на съд българи за "нарушаване на границата", румънци отглеждат животни, развиват дърводобив, изобщо там българското право действа ли?) на остров Ветрен, толкова по трудно става връщането му-спомнете си з значението на "нормативната сила на фактическото".Предлагам Правен свят да пита българските власти(МВнр , МВР-защото гранична полиция а към тях и тн)-е ли българска територия острова-ако да-какво се прави за да си отидат по мирен път нашествениците, ако не-защо, и кой го е решил.
1
|
нерегистриран
22 август 2018, 14:34
0
0
"Рибари от Силистренско спорят с румънски граничари за остров в Дунав

Рибари по Дунав се оплакват, че от години ги тормозят румънските граничари. Причината е остров Ветрен, който според конвенция от преди 110 години трябва да е български, но на практика е румънски"

www.24chasa.bg/novini/article/6841551
?
|
нерегистриран
22 август 2018, 14:26
0
0
Защо българската гранична полиция не прави необходимото да опази българския териториален суверинитет на остров Ветрен, на река Дунав.
Български рибари са гонени и преследвани от румънската гранична полиция, вклч и са арестувани, ако пребивават на остров Ветрен.

Ситуацията е стигнала до там,че преди около 10 години областния управител на Силистра зададе въпрос(на който не получи отговор)-дали границата е претърпяла промяна.
В Румънски сайтове, вклч и официални напоследък упорито се твърди,че островът е Румънски(което не е така-поне по силата на 2 договора).


https://www.24chasa.bg/novini/article/6841551Питане:
1. Защо българската гранична полиция не защитава териториалната цялост на България, вклч и като опазва остров Ветрен-неделима част от България?
Ако трябва ще има ежедневен пост, демонстративно поставяне на българскато знаме-да видите румънците как ще реагират!
2. Българската прокуратура какво прави по въпроса,че румънската гранична полиция "опазва"острова-все едно е румънски, и задържа български рибари и малкото туристи там?
3. Българското МВнР какво прави по въпроса?
4. Има ли териториална промяна, и България претърпявала ли е териториална загуба-в румънски сайтове островът е обявен за "природен резерват "-с румънско име(вж румънската уикипедия за името), принадлежащ административно към Кълараш?!


Ако има териториален спор между България и Румъния-ните една от двете държави нямат право да са в ЕС-защото там приемат държави с точни граници, без териториални спорове.
Ако островът е български-защо българската гранична полиция не го пази от попълзновенията на румънската гранична полиция.
Ако е Румънски-кога България е претърпяла тежка териториална загуба, и е загубила този остров, след като е български поне по силата на два договора?


Защо българската държава не пази своите граждани, които са арестувани от румънските власти на българска неделима територия-Остров Ветрен. Как така румънска гранична полиция си позволява безпрепятставно да дерибейства на българска територия-Остров Ветрен.
С гугъл сърч "остров Ветрен" вж за публикации по темата


Днес 1913 година ли сме, или 2018?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно