https://www.24chasa.bg/novini/article/7461278
Повдигат обвинение на пиара на Иванчева
 
20 май 2019, 02:56 | | Видяна: 151
 
Бившият пиар на столичния район "Младост" и активен защитник на отстранената кметица Десислава Иванчева е призован във вторник в СДВР да му бъде повдигнато обвинение. Това съобщи самият Петър Кърджилов във фейсбук.
 
"Най-вероятно става въпрос за виковете ми срещу прокурорите по делото срещу Иванчева и Петрова, когато се строиха да дават интервюта на медиите след прочитането на присъдите в Специализирания наказателен съд", обяснява се Кърджилов.
 
Източници на "24 часа" посочиха, че пиарът ще стане следствен за хулиганство, но не уточниха дали то се отличава с изключителен цинизъм или дързост.
 
След като на 15 април съдия Иво Хинов прочете присъди от по 20 и 15 г. затвор за Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, Кърджилов извика по адрес на тримата прокурори: "Мафия, гадна, мръсна мафия. Изчезвайте от този съд!" Той се опита да нападне основния обвинител по делото Илиян Рангелов, но съдебни полицаи го усмириха и отведоха в служебно помещение. "Пуснете ме! Нарушавате ми правата", крещеше им бившият пиар, пробвайки да се отскубне от ръцете им. Сцените бяха заснети от тв камери и телефони. 
 
 
24 часа