https://dnes.dir.bg/politika/premierat-kade-v-konstitutsiyata-pishe-che-razdelenite-vlasti-imat-pravo-da-privikvat-na-kilima
Премиерът: Къде в Конституцията пише, че разделените власти имат право да привикват на килима
 
20 май 2019, 03:02 | | Видяна: 48
 
Премиерът Бойко Борисов реагира остро на коментар на президента Румен Радев по повод критиките на управляващите към консултациите с висши магистрати за избора на нов главен прокурор.
 
"Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София.
 
"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила - съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", каза още Борисов.
 
По-рано президентът Румен Радев заяви, че консултациите отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор.
 
 
Dir.bg