На национално съвещание в Националната следствена служба
Иван Гешев заяви готовност и занапред да реагира на необосновани атаки срещу прокуратурата
Приоритетите на държавното обвинение остават в борбата с битовата престъпност, разследванията по т.нар. "къщи за гости", горенето на опасни отпадъци
 
27 януари 2020, 15:59 | | Видяна: 831
 

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева (отляво-надясно), зам.-главният прокурор Мария Шишкова, главният прокурор Иван Гешев, заместниците на главния прокурор Красимира Филипова и Десислава Пиронева, снимки:ПРБ

 

На национално съвещание в Националната следствена служба (НСлС), главният прокурор Иван Гешев представи приоритетите на държавното обвинение за настоящата година, съобщиха от прокуратурата.

На съвещанието са присъствали още и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, зам.-главният прокурор в оставка Мария Шишкова, както и новите две заместнички на Гешев Красимира Филипова и Десислава Пиронева.

Пред административните ръководители на районните, окръжните и апелативните прокуратури, главния прокурор Иван Гешев е акцентирал върху необходимостта от резултати в борбата с битовата престъпност. Другите акценти, изтъкнати от него, са били разследванията по т.нар. "къщи за гости", горенето на опасни отпадъци и действията на прокуратурата по разрешаването на кризата с водоснабдяването.

Иван Гешев е благодарил за пореден път за изказаната от колегите му подкрепа в процедурата по избора му за главен прокурор и е потвърдил готовността на ръководството на държавното обвинение и занапред да реагира на необосновани атаки срещу институцията и отделни нейни представители.